Vintage: Merckx Corsa 10th Anniversary Edition

Na het bekijken van Merci Merckx op één werden we geïnspireerd het internet af te schuimen op zoek naar vintage spullen. Al snel kwamen we uit op een pareltje uit de jaren '90. De 'Merckx Corsa 10th Anniversary Edition' werd gemaakt in 1990 ter ere van het 10-jarig bestaan van Eddy Merckx Cycles.

Frame en vork van deze fiets zijn vervaardigd uit het betrouwbare en kwaliteitsvolle Columbus SLX staal en werd afgemonteerd met een Campagnolo of Shimano groep. Verder kwam deze origineel met San Marco zadel, een Nisi wielsetje en Cinelli of 3TTT zadelpen en stuur.

merckx-10th-anniversary-cat merckx-10th-anniversary-4 merckx-10th-anniversary-6 merckx-10th-anniversary-3 merckx-10th-anniversary-2 merckx-10th-anniversary merckx-10th-anniversary-7 merckx-10th-anniversary-8 merckx-10th-anniversary-9 merckx-10th-anniversary-10 merckx-10th-anniversary-11 merckx-10th-anniversary-12

Ondertussen is dit meesterwerkje, dat slechts in beperkte oplage gemaakt werd, zeldzaam geworden. Op het internet variëren de prijzen dan ook gaande vanaf 600eur voor het frame tot een 2500eur voor een volledig afgemonteerde versie.

Voor zij die, net als wij, niet genoeg krijgen van dit model vol nostalgie hier nog een video / slideshow van een recentelijk gerestaureerde versie:

Heb je zelf een oude of nieuwe Belgische racefiets? Stuur ons een mailtje met enkele foto's en info naar info@belgischeracefietsen.com en wij publiceren hem op onze website !

Leave a reply

Send this to friend