NOAH | Ridley

Ridley Bikes lanceert collectie 2016 !

Bij Ridley vond men het hoogtijd de officiële website in een frisse wieleroutfit te steken en tevens de nieuwe collectie te showen! ’s Lands grootste en bekendste fabrikant van racefietsen wist duidelijk het aanbod uit te breiden. Het gamma voor 2016 telt dan ook niet minder dan 22 modellen dewelke verder onderverdeeld zijn naar gelang de gekozen afmontage en componenten.

2016, het jaar van de gravel / allroad bike & schijfremmen?

Net zoals bij Merckx merken we hier de opkomst op van de zogenaamde gravel/allroad bikes. Zo lanceert Ridley de ‘X-BOW ALLROAD’ & ‘X-TRAIL’ die het midden moeten houden tussen een weg- en cyclocrossmodel. Misschien een goede optie voor de twijfelaars onder ons of zij die een racefiets zoeken voor woon-werk verkeer.

X-Trail C10 is het high end gravel/allroad model van Ridley, uitgerust met Shimano Ultegra Di2.

X-Trail C10 is het high end gravel/allroad model van Ridley, uitgerust met Shimano Ultegra Di2.

X-BOW ALL ROAD | Ridley

In stijl naar je werk met deze aluminium X-BOW ALL ROAD ? De prijs van deze fiets zou volgens onze bronnen rond de 750eur worden.

Ook de verdere opkomst van schijfremmen wordt door Ridley in de verf gezet door in totaal 7 modellen in het gamma te steken.

FENIX DISC | Ridley

Ook de Ridley FENIX is in 2016 beschikbaar met schijfremmen.

Met het hele gezin op de racefiets

Ridley weet dat het nooit te vroeg is om de kleinsten kennis te laten maken met de wielersport en lanceert 2 modellen, de 'KIDS RACE' & 'KIDS CROSS' specifiek voor de allerkleinsten onder ons. Beide modellen bestaan uit hetzelfde frame en v-brakes waardoor het volstaat van banden te wisselen om van het racemodel een crossfiets te maken en omgekeerd.

KIDS RACE & KIDS CROSS | Ridley

De Kids Race & Cross - Twee fietsen in 1 ?

Betaalbare Noah?

Het frame van de Noah is gemaakt in dezelfde mall als de Noah Fast. Het verschil zit hem in het gebruikte carbon, waardoor deze iets zwaarder is, en het ontbreken van enkele high-end toeters en bellen zoals de aero voorvork.

Deze NOAH 70, de goedkoopste uit de reeks, wordt afgemonteerd met Shimano 105 en zou op ongeveer 2000eur komen.

Deze NOAH 70, de goedkoopste uit de reeks, wordt afgemonteerd met Shimano 105 en zou op ongeveer 2000eur komen.

Broertje voor de legendarische Dean Fast

De Dean Fast heeft er een klein broertje bij gekregen. Net zoals bij de Noah moet hier het model ‘Chronus’ een betaalbare optie zijn voor alles wat betreft tijdrijden, duatlons en triatlons.

CHRONUS | Ridley

De Ridley Chronus zou komen met een Shimano 105 en voor de prijs van om en bij de 1500eur een leuk budgetvriendelijk alternatief zorgen tov. de bloedmooie maar haast onbetaalbare Dean.

Binnenkort krijgt u van ons meer fotomateriaal en gedetailleerde info. Wij kijken alvast uit naar Bikemotion & Velofollies om alle modellen in het echt te kunnen bewonderen (en stiekem bepotelen)!

Bekijk alle Ridley modellen voor 2016 !

Of neem een kijkje op de vernieuwde officiële RIDLEY WEBSITE

Leave a reply

Send this to friend