LUGANO68 | Merckx

Merckx Cycles lanceert collectie 2016 vol nieuwigheden !

Eddy Merckx Cycles heeft vandaag de nieuwe collectie voor 2016 gepubliceerd. Dat men bij de Zellikse fabrikant van kwaliteitsvolle racefietsen niet heeft stilgezeten mag duidelijk zijn. Men pakt dan ook uit met maar liefst 15 modellen!

Retro en staal zijn hip!

De heropleving van stalen (race)fietsen is ook bij Merckx niet onopgemerkt gepasseerd. Het nieuwe gamma telt 2 stalen modellen (‘Roubaix70’ & ‘Liege75’). Beide namen verwijzen naar heroïsche overwinningen van Mr. Eddy, net zoals de namen van bijna alle andere nieuwe modellen.

LIEGE75 | Merckx

Liege75 is een retro model met een duidelijke knipoog naar het Molteni tijdperk

Nieuw Topmodel: EM-525

Niet de EMX- maar de EM-525 moet in 2016 het nieuwe topmodel uit de Merckx collectie worden. De EM-525 bestaat in een Performance en een Endurance versie zodat je zelf je favoriete geometrie kan uitkiezen.

EM-525 | Merckx

De EM-525, het nieuwe vlaggenschip van Merckx, exclusief verkrijgbaar met schijfremmen

Schijfremmen

Ondertussen hadden reeds vele fabrikanten minstens 1 model in hun gamma met schijfremmen. Maar nu ze hun intrede doen bij de profs lijkt deze evolutie niet meer te stoppen. Merckx speelt hier handig op in door meerdere modellen met schijfremmen op te nemen in de collectie 2016.

MOURENX69 | Merckx

De Mourenx69 is 1 van 4 de Merckx modellen waarbij schijfremmen worden geïntroduceerd

Kwaliteit vs kwantiteit?

Het meest opmerkelijke is de grote uitbreiding en re-branding van het gamma. De namen AFX, AMX, EFX en EMX zijn verleden tijd en werden vervangen door namen verwijzend naar de rijkgevulde carrière van wielericoon Merckx.

Het is duidelijk dat bij Merckx iedereen aan zijn trekken moeten kunnen komen; van wielertoerist tot prof, modderduivel tot flandrien en tijdrijder tot triatleet. Of dit de kwaliteit, waar Merckx toch bekend voor staat, ten goede is gebleven zal nog moeten blijken.

Wij zijn alvast razend benieuwd om de nieuwe collectie in het echt te kunnen aanschouwen en kijken uit naar de eerste reviews. Qua looks zijn we eerlijkheidshalve reeds verkocht! Wat denken jullie?

Bekijk alle Merckx modellen voor 2016 !

Voor meer specs. neem ook een kijkje op de officiële Merckx website

Leave a reply

Send this to friend