Afscheid Kristof Goddaert

Wielerwereld neemt afscheid van Kristof Goddaert

Afscheid Kristof Goddaert
Familie, vrienden, collega's en supporters namen donderdag in de Antwerpse Sint-Pauluskerk afscheid van Kristof Goddaert. De profrenner verongelukte vorige week dinsdag (18 februari) tijdens een trainingsrit. Hij werd 27 jaar.

De wielerwereld vaardigde een ruime delegatie af. Onder meer bondsvoorzitter Tom Vandamme, ploegmaats en ex-ploegmaats, de ploegleiders Marc Sergeant, Wilfried Peeters en onder meer ook Walter Planckaert, wereldkampioen cyclocross Zdenek Stybar en Goddaerts jeugdvriend Thomas De Gendt kwamen een laatste groet brengen aan de renner.

"Een zwaar verlies voor de wielerwereld", getuigde Walter Planckaert achteraf. "Kristof had niet alleen kwaliteiten op de fiets. Hij was ook een joviale kerel die de ambiance in de ploeg kon houden. We zullen hem allemaal missen."

Ook Heinrich Haussler nam afscheid van zijn ploegmakker met een emotionele afscheidsbrief op Cyclingnews.com. "Ergens blijf ik hopen dat hij zaterdag toch plots naast me staat tijdens de Omloop. En ik weet dat het gek klinkt, maar ik denk toch dat Kristof op één of andere manier bij ons in het peloton zal zijn. Tot nu toe geloofde ik daar niet in. Maar nu heb ik het gevoel dat hij er zal zijn: in de kop van het peloton, in elk gaatje duikend, grapjes uithalend,... We zullen je niet vergeten. Rust in vrede, Kristof."

Leave a reply

Send this to friend