Valverde wint waalse pijl

Valverde wint voor de tweede keer Waalse Pijl, Vanendert zesde, Gilbert tiende

Valverde wint waalse pijl
De Spanjaard Alejandro Valverde heeft de Waalse Pijl gewonnen. Op de Muur van Hoei hield de Ier Daniel Martin en de Pool Michal Kwiatkowski achter zich. Jelle Vanendert (Lotto-Belisol) werd zesde en eerste Belg terwijl Philippe Gilbert (BMC) vrede moest nemen met een tiende plaats.

Reeds kort na de start trokken drie renners in de aanval: Jonathan Clarke (UnitedHealth), Ramunas Navardauskas (Garmin) en onze landgenoot Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen). De drie bouwden een voorsprong uit van maximaal zeven minuten. Van Hecke kwam op alle beklimmingen als eerste boven en pakt zo de premie van €2700.

Met nog 12 kilometer te gaan werden de koplopers gegrepen. Op de muur ontbond Michal Kwiatkowski als eerste zijn duivels, maar Daniel Martin ging meteen op en over de Pool. Maar Alejandro Valverde had perfect getimed en snelde indrukwekkend en onhoudbaar naar zijn tweede zege in Hoei.

Gilbert: "extreem harde finale"

"Op de Muur was het super lastig", aldus Gilbert bij Sporza. "Ik zat wat ingesloten en kon niet meer opschuiven. Het is moeilijk om op de Muur renners voorbij te rijden, je moet veel wachten. Ik kon er nog vijf of zes passeren, maar dat was niet genoeg. De koers was snel en lastig en het was wel een extreem harde finale. Mijn hartslag zat voortdurend tegen het maximum aan. Tot Luik-Bastenaken-Luik wachten er nog vier dagen. Dat is wel nodig."

Vanendert: "focus ligt nu op Luik-Bastenaken-Luik"

"Ik dacht: Ik kan het maar proberen, misschien maak ik het wel af. Het was een erg lastige dag. Tim Wellens speelde een hoofdrol en heeft het goed gedaan. Mijn knie? Ik heb de pijn wel gevoeld in de koers, maar het was niet echt een nadeel. De focus ligt nu op Luik-Bastenaken-Luik."

Leave a reply

Send this to friend