Iljo Keisse UCI OPQS

UCI moet 100.000 euro betalen aan Iljo Keisse

Iljo Keisse UCI OPQS
De Internationale Wielerunie (UCI) moet Omega Pharma-Quickstep renner Iljo Keisse een dwangsom van 100.000 euro betalen omdat ze hem in 2010 en 2011 ten onrechte verboden had aan wedstrijden deel te nemen. Dat heeft het hof van beroep in Brussel dinsdag beslist.

Iljo Keisse leverde testte in 2008, tijdens de Zesdaagse van Gent, positief. Hij werd toen door de Disciplinaire Commissie van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) vrijgesproken. De UCI en het WADA trokken daarop naar het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne en dat legde Keisse wel een schorsing van 2 jaar op.

Keisse trok naar de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Die stelde de renner in het gelijk en vorderde een dwangsom van 100.000 euro.

Keisse: "Ik wil me nu vooral richten op het sportieve"

"Ik ben blij dat ik de zaak gewonnen heb, want ze sleept al heel lang aan", reageert Iljo Keisse bij Sporza. "Ik heb opnieuw gelijk gekregen. De enige zaak die ik verloren heb, is die in Lausanne, maar het is heel duidelijk hoe dat proces gevoerd is."

"De UCI heeft geprobeerd om mij op mijn knieën te krijgen, maar ik ben altijd blijven vechten. Het is heel moeilijk geweest, ook financieel. Ik was maar een kleine coureur en had nog niet veel verdiend, maar ik was 100 procent zeker dat ik recht in mijn schoenen stond."

"Dat ik toch geschorst werd, was het pijnlijkste. Ik ben blijven gaan tot ik eigenlijk niet meer kon. Mentaal en financieel was ik op. Maar men bleef mij onrecht aandoen en daarom bleef ik vechten."

"De handelswijze van de UCI heeft ons altijd enorm tegen de borst gestoten. Dan doet het heel veel deugd als je zo'n zaak kunt winnen. Het mooie is dat de UCI op zijn plaats wordt gezet en dat zij niet - zoals ze zelf soms denken - boven alles staat."

"Ik wil me nu vooral richten op het sportieve. Ik heb een aantal jaar verloren in mijn carrière, maar het belangrijkste is dat ik sportief weer op volle toeren kan draaien nu. Ik concentreer me op mijn fiets."

Leave a reply

Send this to friend