Tom Boonen wil zondag geschiedenis schrijven

Boonen Parijs Roubaix
Tom Boonen zou zondag geschiedenis kunnen schrijven. Als hij er in slaagt te zegevieren op de piste van Roubaix is hij de eerste renner ooit die Parijs-Roubaix vijf keer wist te winnen.

"De verkenning leerde ons dat er in de Hel van het Noorden een pak stof ligt", verduidelijkte Boonen vrijdag op een persconferentie in Kortrijk. "Ik hoop dat het zondag niet regent, want dan zal het een zeer gevaarlijke bedoening worden."

"Ik heb er alles voor gedaan. De laatste weken zijn niet perfect verlopen, maar sinds Gent-Wevelgem heb ik weer het gevoel dat het er in zit. Met de hakken over de sloot, maar ik zal wel goed zijn zondag", aldus Boonen bij Sporza.

"Vooral sinds de Ronde heb ik dat gevoel. Het laatste halfuur was nog niet zoals het moest zijn, maar ik heb toch bijna die zes uur gehaald."

"Wij hebben een heel sterke ploeg, maar dat betekent ook dat het allemaal op onze schouders terechtkomt."

"Kijk maar naar de voorbije week. Met vier man op kop rijden is wel mooi, maar dan moet het ook goed uitdraaien. Anders krijgen we weer de rekening gepresenteerd en finishen we op de vierde plaats, terwijl er maar één plaats telt. Een klassieker win je of verlies je. Dan rijd je niet als tweede of derde over de streep. Dat was dus niet goed."

"Fabian Cancellara? Er zijn nog wel andere klanten voor de zege. Het zou stom zijn enkel naar hem te kijken. En ik heb hem al wel meer verslagen dan hij mij."

Patrick Lefevere: "Geschiedenis schrijven"

"Tussen winst en verlies zit er soms zeer weinig ruimte", aldus Lefevere in Het Nieuwsblad. "Dat was in de Ronde van Vlaanderen zo en dat zal volgende zondag ook het geval zijn. Voor velen is het raar dat onze ploeg nog steeds geen klassieke zege op zak heeft. Een overwinning komt echter niet op bestelling. Er zijn veel ploegen die ervan dromen om een klassieker te winnen, maar hun droom nooit zagen uitkomen."

"Tom kan opnieuw geschiedenis schrijven. Dat kon hij vorige week ook al in de Ronde. Maar bekijk eens in welke andere koersen hij dat nog allemaal kan. Dat zijn er een pak. Het zou natuurlijk mooi zijn om op de wielerpiste voor de vijfde keer de kassei in de lucht te steken."

Leave a reply

Send this to friend