Tom Boonen denkt aan Tour

Tom Boonen: "Echt weer zin in de Tour de France"

Tom Boonen denkt aan Tour
De voorbije twee jaar paste Tom Boonen voor de Tour de France maar komende zomer lijkt daar terug verandering in te komen. Tijdens de Tour-voorstelling lieft Patrick Lefevere reeds weten dat Boonen zijn zinnen zou gezet hebben op een nieuwe deelname in 2014. Vandaag wordt dit nu ook door Tom zelf bevestigt.

"Ik ben er zelf tegen manager Lefevere en ploegleider Peeters over begonnen, lang voor het rittenschema bekend was", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Succes werkt aanstekelijk en mijn hart bloedde. Ik begon de Tour zowaar te missen. Of toch vooral de interne sfeer en het samen knokken voor hetzelfde doel."

"Neem nu die ploegentijdrit (die OP-QS met 75 honderste seconde verloor). Zo nipt verliezen, dat knaagt. Iedereen zat toen in zak en as. Op zo'n moeilijk moment kan ik het team van nut zijn. Waarom zou ik dus niet gaan? Als het tegenvalt, valt het tegen."

"De media zullen me ook niet meer vragen hoeveel ritten ik ga winnen. Daar hebben we Mark Cavendish voor. Maar de kasseienetappe naar Arenberg zou wel iets voor mij kunnen zijn. Ik heb er echt wel zin in", besluit Boonen.

Leave a reply

Send this to friend