Tersptra wint voor tweede maal Dwars Door Vlaanderen

Terpstra (OPQS) soleert naar winst in Dwars Door Vlaanderen

Tersptra wint voor tweede maal Dwars Door Vlaanderen
De Nederlander Niki Terpstra (Omega Pharma-QuickStep) heeft woensdag Dwars door Vlaanderen gewonnen. Hij reed na de Paterberg alleen weg op 30 kilometer van de meet en hield een uitgedund peloton achter zich. Tyler Farrar won de sprint van het peloton om de tweede plaats, Tom Boonen werd 14e.

Na anderhalf uur koersen liet het peloton een omvangrijke groep wegrijden. De jonge Belg Kenneth Vanbilsen maakte de beste indruk en zorgde voor een eerste schifting bij de leiders op de Taaienberg.

Op de Paterberg ging Terpstra door op de kasseien en vloog op en over de vluchters. Belgisch kampioen Stijn Devolder en Alejandro Valverde sloegen in de achtervolging en kregen Niki Sørensen en Gert Steegmans (ook OPQS) mee. Deze groep werd nog ingelopen door het peloton, maar de sprint, die Tyler Farrar zou winnen, was voor de tweede plaats.

Terpstra: "Dit is een dikke, vette vis voor mij"

"Op de Paterberg trok ik door. Ik wist dat het daar kon, want dat had ik al eens gedaan. Van de achtervolgers wist ik daarna alleen dat Steegmans erbij was. Gert is iemand waar je op kan bouwen. Hij kon afstoppen en sprinten als ik nog zou worden ingehaald", aldus Terpstra bij Sporza.

"Mijn voordeel was dat ik niet moest nadenken en de anderen wel. Mijn mooiste overwinningen zijn het WK ploegentijdrit, het Nederlands kampioenschap en Dwars door Vlaanderen. Die heb ik nu allemaal al twee keer gewonnen. Dit is een dikke, vette vis voor mij. Hopelijk is het een opstapje naar een volgende reeks."

Johan Museeuw: "Terpstra is klaar voor de weken van de waarheid"

"Wat een bijzonder straf nummer van Terpstra", stak Museeuw zijn bewondering niet onder stoelen of banken in Het Nieuwsblad. "Ik had niet gedacht dat hij voorop zou blijven. Zeker niet omdat een sterke Devolder, Sörensen en Valverde de achtervolging leidden. Bovendien bleef hij ook nog eens een jagend peloton voor. Terpstra is klaar voor de weken van de waarheid"

Uitslag:

1 Niki Terpstra (OPQ) 4u31'43"
2 Tyler Farrar (GRS) +17"
3 Borut Božic (AST)
4 Jempy Drücker (WGG)
5 Sylvain Chavanel (IAM)
6 Jens Debusschere (LTB)
7 Tom Van Asbroeck (TSV)
8 Oscar Gatto (CAN)
9 Jens Keukeleire (OGE)
10 Jevgeni Goetarovitsj (ALM)

Voor de 29-jarige Terpstra is het de tweede zege in Dwars door Vlaanderen, na winst in 2012. Voor OPQS is het de 18e overwinning in 2014, verdeeld over 3 disciplines.

Leave a reply

Send this to friend