Het nieuwe Team Wanty heeft al 15 renners voor seizoen 2014

accent-wanty-2013
Accent Jobs zal zich in 2014 terugtrekken uit het peloton maar medesponsor Wanty doet dat niet en wordt nu zelfs hoofdsponsor van het Belgische Pro Continentale team waar huidig ploegleider bij Vacansoleil, Hilaire Van der Schueren, een cruciale rol in zal spelen.

"Een andere Waalse firma zal haar naam aan ons wielerteam verbinden. In de loop van de volgende dagen wordt de naam van dat bedrijf bekendgemaakt", aldus Accent-Wanty manager Jean-François Bourlart.

"Bij de Internationale Wielerunie (UCI) dienden wij al een dossier in. Ook de bankgarantie werd gestort", vervolgde de algemeen manager.

"Ondertussen kan ik ook al de namen geven van elf renners die een contract bij ons ondertekenden. Dat zijn de 'blijvers' Grégory Habeaux, James Vanlandschoot, Thomas Degand, Jérôme Gilbert, Tim De Troyer, Kevin Van Melsen en Roy Jans. Van Vacansoleil-DCM komen Frederik Veuchelen en de Nederlander Wesley Kreder over. Frédérique Robert maakt de overstap van Lotto-Belisol. De Belgische kampioen bij de eliterenners zonder contract, Jérôme Baugnies, verwelkomen we ook bij onze Wanty-ploeg. Andere namen zullen eerstdaags vrijgegeven worden."

Leukemans en Flecha?

Van der Schueren gaf reeds vijftien namen van renners door aan het UCI maar wilde echter nog niet alle namen bekend maken.

De kopman binnen de nieuwe Belgische formatie zou Björn Leukmans worden, met wie Van der Schueren reeds een mondeling akkoord zou hebben. Of Flecha de overstap zal maken is nog niet geweten.

Leave a reply

Send this to friend