Surplace: nieuw programma op Canvas

Vanavond start op Canvas een nieuwe vierdelige reeks van de hand van Dimitri Van Zeebroeck. Elke aflevering belicht een specifieke, historisch relevante, koerslocatie in Vlaanderen. Men bekijkt de wielergeschiedenis van de locatie en de sfeer die er heerst tijdens de koers aan de hand van fragmenten en interviews.

(afl 1) "De Lange Munte" - De Lange Munte is een lange kasseiweg in Scheldewindeke. Hij werd in 1996 als monument beschermd. Het is voor wielrenners de laatste moeilijke passage tijdens de openingskoers van het seizoen, de Omloop Het Nieuwsblad (voorheen Omloop Het Volk). De weg ligt te midden van uitgestrekte velden waar alleen enkele boomkwekers actief zijn. Wilfried Geeraerts, een voormalige ijzerkoopman, woont aan het begin van de kasseistrook. Wanneer de koers aan zijn deur voorbij trekt, volgt hij de renners op televisie. Daarnaast zijn er ook getuigenissen van boomkwekers Leon De Grauwe en Marc Calle.

Volgende vier locaties zullen in deze reeks aan bod komen: De Lange Munte, De Oude Kwaremont, 't Schavei en de Ertbrandstraat.


De Lange Munte

De Lange Munte

De Oude Kwaremont

De Oude Kwaremont

't Schavei

't Schavei

Ertbrandstraat

Ertbrandstraat

Te bekijken elke woensdag om 19h30 op Canvas met een herhaling op donderdag.

Leave a reply

Send this to friend