Kristof Goddaert komt om het leven tijdens trainingsrit

Profrenner Kristof Goddaert laat het leven bij ongeluk

Kristof Goddaert komt om het leven tijdens trainingsrit
Kristof Goddaert is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeval aan het Straatsburgdok in Antwerpen. De 27-jarige profwielrenner (IAM Cycling) kwam ongelukkig ten val en werd vervolgens aangereden door een bus van de lijn.

Goddaert was op een trainingstocht in Antwerpen. Op het Straatsburgdok, vlakbij filmzaal Kinepolis, viel hij waar oude treinsporen de rijbaan kruisen. Mogelijk bleef zijn wiel daarin steken. Goddaert viel net voor een bus van De Lijn kwam aangereden. Die kon Goddaert niet meer ontwijken.

De hulpdiensten probeerden Goddaert nog te reanimeren maar dat kon niet meer baten. Hij overleed ter plaatse. De chauffeur van de bus werd in shock naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht.

Kristof GoddaertGoddaert was al enkele jaren profwielrenner en reed het afgelopen seizoen voor het nieuwe team IAM Cycling. Voorheen kwam hij uit voor onder meer Ag2r-La Mondiale en Topsport Vlaanderen. In 2009 werd Goddaert nog derde in de klassieker Parijs-Brussel. In datzelfde jaar werd hij eveneens derde op het BK in Aywaille en won hij de Grote Prijs Sint-Niklaas. Een jaar later won hij de derde etappe in de Ronde van Wallonië.

Goddaert, die in Sint-Gillis-Waas bij zijn geboortestad Sint-Niklaas woonde, zei over zichzelf dat hij een allrounder was, een sprinter die ook pittige hellingen kon overleven. Vijf jaar geleden droeg hij nog de kist van Frederiek Nolf, zijn toenmalige ploegmaat en kamergenoot die op zijn hotelkamer in Qatar overleed in zijn slaap. Nu sloeg het noodlot bij Goddaert zelf toe.

Leave a reply

Send this to friend