'Nearly New Bike' maakt fietsen betaalbaar

Nearly New Bike is een gloednieuw concept waarbij fietsen (racefietsen, mountainbikes, (elektrische) stadsfietsen, kinderfietsen) van vorige modeljaren aan zeer scherpe prijzen worden aangeboden. Onder het motto dat fietsen voor iedereen toegankelijk moet zijn, heeft Nearly New Bike als missie een aanbod uit te bouwen van betaalbare fietsen mét garantie en ondersteuning door erkende professionals.

Aan de basis van het idee achter Nearly New Bike ligt de denktank Cycling Ambassadors, een groep experts uit de fiets-, e-commerce-, media en gezondheidssector. Zij ontwikkelen o.a. nieuwe businessmodellen voor de fietsindustrie en bieden innovatie-ondersteuning aan de fietsbusiness (van producent over distributeur tot fietshandelaar).

De ontbrekende speler op de markt

Nearly New Bike moet het antwoord worden op een grote leemte binnen de fietsindustrie. Aan het einde van elk wielerseizoen blijven fietsfabrikanten namelijk telkens met heel wat stock achter en het kost de producenten en distributeurs steevast de grootste moeite om deze fietsen op een gestructureerde manier toch in de markt te zetten. Zo bestaat in België geen officieel afzetkanaal voor dergelijke tweewielers en de fietshandelaars zelf focussen logischerwijs liever op de nieuwe modellen binnen het gamma. Bovendien is een opvallende stijging aan de gang bij de verkoop van tweedehands fietsen, al blijft een terugkerend pijnpunt hier natuurlijk de afwezigheid van garantie en professioneel advies.

Het ideale online product

Tevens blijkt nog uit een marktonderzoek, gevoerd door Cycling Ambassadors (bij 80.000 fietsfanaten uit België en Nederland), dat bijna 60% van de fietsliefhebbers overweegt om in de toekomst frequenter zijn aankopen online te doen, ook de fietsbranche ontsnapt dus niet aan de greep van het internet. Daarnaast zijn tweedehands en overjaarse fietsen een uitermate geschikt product (ruim aanbod, grote stocks,..) om online te verhandelen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat een nieuwe speler als Nearly New Bike zich ontpopt.

Nearly New Bike start in België en Nederland in het weekend van zaterdag 29 & zondag 30 maart 2014, wie interesse heeft kan alvast online registreren op www.nearlynew.bike.


Leave a reply

Send this to friend