Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) wint de Strade Bianche

Kwiatkowski2_FotorDe Pool Michal Kwiatkowski van het Belgische wielerteam Omega Pharma-Quick Step heeft zonet de wielerwedstrijd Strade Bianche gewonnen. In deze "Parijs-Roubaix" van het zuiden (waar de kasseien vervangen worden door grindstroken) nam Kwiatkowski in de laatste kilometer afstand van de gedoodverfde favoriet Peter Sagan.

De wedstrijd werd volledig opengebroken op grindstrook zeven (11,5 km lang). Op die strook werd het peloton uiteengereten en werden de vier vluchters, die op dat moment vooraan reden, bijgehaald door een elitegroepje. Dit elitegroepje bestond uit 20 renners met als voornaamste namen Cancellara, Sagan, Evans, Valverde en Kreuziger.

Op 22 km van de aankomst volgde dan een splijtende demarrage van Sagan waar enkel Kwiatkowski op kon reageren. De voorsprong van dit tweetal liep al snel op tot meer dan een minuut op de eerste achtervolgers Valverde, Cunego, Cancellara en Kreuziger. De winnaar moest dus vanvoor gezocht worden.

Op de steile slotklim gebeurde dan het onverwachte. Sagan kwam zichzelf tegen en Kwiatkowski reed hem gezwind voorbij.

De Pool pakt al zijn vijfde overwinning van het seizoen en de twaalfde overwinning overall voor Omega Pharma-Quick Step.


Uitslag:
1. Kwiatkowski
2. Sagan
3. Valverde
4. Cunego
5. Kreuziger

Leave a reply

Send this to friend