Kristof Allegaert | Trans-Siberian Extreme

Kristof Allegaert wint zwaarste wielerkoers ter wereld ... op een Belgische Jaegher !

Onze landgenoot Kristof Allegaert heeft de Trans-Siberian Extreme, de zwaarste koers ter wereld, gewonnen.

10 deelnemers, 15 etappes en 9.125km. Op zich al straffe cijfers, maar wat Kristof Allegaert op 23 dagen heeft gepresteerd, verzekert hem een plaatsje tussen de wielergoden. De 41-jarige leraar mechanica uit Kortrijk won 7 van de 15 etappes, reed zijn snelste etappe aan gemiddeld 35,7km/u, en legde maar liefst 1.342km af tijdens de langste etappe.

De uitdaging was er eentje van formaat en ook nog nooit eerder gedaan: van west naar oost fietsen door heel Rusland. In een ijltempo doorkruisten de deelnemers prachtige uitgestrekte landschappen, overbrugden ze 7 tijdszones en ongeveer elk klimaat, gaande van extreme tegenwinden hele etappes lang tot hete dagen van 45 graden en koude nachten van 2 graden.

Het is overigens niet de eerste straffe zege van Allegaert. De leerkracht mechanica won vorig jaar ook al de Transcontinental Race. Een koers van Londen naar Istanboel die uit slechts een rit bestaat.

Dat duursporters niet altijd de media-aandacht krijgen die ze verdienen is geen geheim. Laten ons daar dus iets aan doen! Hier enkele fotos van ... een echte HELD !

Bron: Jaegher Facebook

Leave a reply

Send this to friend