Jurgen Van den Broeck droomt nog steeds van podium

Jurgen Van den Broeck
Gisteren kreeg Jurgen Van den Broeck het goede nieuws te horen dat hij terug voluit mag gaan op training. De 30-jarige Kempenaar kwam in de vijfde etappe van de Tour zwaar ten valt en was sindsdien buiten strijd.

Vandaag werd het parcours voor de Tour de France 2014 voorgesteld en dus kan Van den Broeck zich terug volop focussen op zijn hoofddoel: het podium halen!

"Ik vind het een mooi parcours: gevarieerd, lastig en nerveus met de kasseien enn niet te veel tijdritten, dat is ook niet slecht", vertelde hij aan Sporza.

Ook Jurgen heeft, net zoals de meeste andere klassementsrenners, een dubbel gevoel bij de kasseistroken die ze zullen voorgeschoteld krijgen. "Ik heb niet echt schrik. Ik weet dat ik op kasseien kan rijden. Misschien is het in mijn voordeel dat ik in de beginjaren bij de profs de klassiekers gereden heb. Ik weet een beetje hoe dat moet. Maar ook de factor geluk speelt mee: lekke banden, defecten, maar daar gaan we zeker niet aan denken."

"Het worden zoals altijd drie heel zware weken. Ik blijf erin geloven dat een podium mogelijk is."

In 2010 en 2012 wist Van den Broeck een 4e plaats te behalen in het eindklassement. In 2011 en 2013 viel hij jammer genoeg uit.

Leave a reply

Send this to friend