Jonathan Breyne verlaat ziekenhuis

Jonathan Breyne verlaat ziekenhuis na poging tot zelfdoding

Jonathan Breyne verlaat ziekenhuis
De 22-jarige Jonathan Breyne heeft donderdag getracht zich van het leven te beroven nadat hij woensdag het bericht kreeg van de Internationale Wielerunie dat er sporen van clenbuterol in zijn urine gevonden werd bij een antidopingtest op 5 november tijdens de Ronde van China.

De maag van Breyne werd leeggepompt nadat hij een grote dosis pillen zou geslikt hebben. Na een nacht observatie mocht de jonge renner vanmiddag het ziekenhuis verlaten.

"Ik heb donderdagavond de vriendin van Jonathan Breyne aan de telefoon gehad. Zij meldde me het gruwelijke nieuws. Gelukkig was iedereen er vlug bij, zodat het leven van Jonathan Breyne kon gered worden", bevestigt Willy Teirlinck, sportdirecteur van To Win-Josan, het team waarbij de 22-jarige Breyne vanaf 1 januari aan de slag zou gaan.

"Breyne zou een grote hoeveelheid pillen genomen hebben maar werd tijdig gevonden. Ik heb vernomen dat hij ondertussen aan de beterhand is en zelfs het ziekenhuis dit weekend al zou mogen verlaten. Dit is hard nieuws. Hij is gepakt op het gebruik van clenbuterol. Ik heb daar mijn bedenkingen bij. Wie neemt in 2013 nu zoiets nog? Bovendien was hij aan de slag in een UCI-koers. Iedereen weet dat er dan antidopingcontroles zijn. Je gaat toch niet met je geluk spelen? Hoe het verder moet met Jonathan is een andere zaak. Ik hoop dat hij er zich mentaal kan over heenzetten, maar vind ook dat de UCI toch wel eens dit geval, nader moet onderzoeken. Misschien kwam de positieve dopingtest er echt wel na het eten van gecontamineerd vlees, zoals Breyne zelf denkt."

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal en de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813.

Leave a reply

Send this to friend