Jan Bakelants in de Tour Down Under

Jan Bakelants: "Goed zijn in Parijs-Nice"

Jan Bakelants in de Tour Down Under
Jan Bakelants vertoeft momenteel in Australië en verdedigt er voor het eerst de kleuren van Omega Pharma-Quickstep in de Tour Down Under.

De openingsetappe van Nuriootpa naar Angeston was voor de 27-jarige Bakelants een serieuze test. "Pittige finale met die beklimming van Menglers Hill", pufte Bakelants. "Maar nu weet ik wel waar ik sta. Ik mag niet klagen. Tijdens de beklimming plaatste ik mij perfect op de tweede rij. Jammer genoeg werd ik in de slotkilometer opgehouden door een valpartij, terwijl ik de spurt wilde aantrekken voor Alaphilippe."

"Ik had nog niet te veel getraind in de aanloop naar mijn eerste wedstrijd. Ik ben vorig seizoen laat gestopt en dus ook laat begonnen met mijn voorbereiding. Maar ik denk niet dat je veel training nodig hebt om hier goed te zijn. Korte etappes, andere manier van koersen."

"Bij mijn vorige deelnames presteerde ik hier ook goed zonder veel training in de benen. Ook het feit dat ik in een nieuwe omgeving fiets, werkt motiverend. Goed presteren betekent ook dat de bazen mij verder zullen willen helpen. En als ik de inspanning doe om naar Australië af te zakken, dan is het om te presteren."

"Ik wil graag goed zijn in Parijs-Nice om daar eventueel voor het klassement te gaan. Daarna blijf ik enige tijd zonder koers, ook al is er een kansje dat ik in Milaan-Sanremo word uitgespeeld. Maar de echte piek ligt in de Ardennenklassiekers waar ik veel van verwacht. Ik zal niet veel koersen maar waar ik rijd, wil ik echt wel goed zijn."

Leave a reply

Send this to friend