Iljo Keisse zesdaagse

Iljo Keisse: "De Buyst wordt de revelatie van de Zesdaagse"

Iljo Keisse zesdaagse
Dinsdag 19 november gaat de 73e editie van de Zesdaagse van Gent van start. Titelverdediger en publiekslieveling Iljo Keisse wordt gekoppeld aan de Nederlander Wim Stroetinga.

"Zoals gewoonlijk zakken de zesdaagsespecialisten uit binnen- en buitenland af naar het Kuipke in Gent. De focus ligt meer dan ooit op de deelname van talent uit eigen land", vertelt organisator Rob Discart.

"Wij bieden naast het sportieve aspect ook nog wat show aan in 't Kuipke, met onder meer optredens van Kate Ryan en Garry Hagger. De ticketverkoop loopt bijzonder goed. Nu al zijn er dagen uitverkocht."

"Ik heb enkele topduo's naar Gent kunnen halen", vertelde Patrick Sercu, die de teams samenstelde. "Iljo Keisse/Wim Stroetinga vertrekken net als Kenny De Ketele/Gijs Van Hoecke en de Franse Wereldkampioenen Morgan Kneisky/Vivien Brisse als de topfavorieten voor de eindzege. Maar ik verwacht ook veel van de Ierse wereldkampioen op de scratch, Martyn Irvine, die gekoppeld wordt aan de Deen Hester. Verder is er het Spaanse duo Muntaner/Torres, gekend voor hun aanvallende stijl. De Belgische kampioenen Moreno De Pauw/Nicky Cocquyt mochten zeker niet ontbreken. Wij hebben dan ook een zeer sterk deelnemersveld voor de komende editie."

Keisse: "De Buyst wordt de revelatie in Gent"

"Patrick Sercu heeft wat te veel zijn best gedaan", zegt Keisse bij Sporza. "Het zal niet eenvoudig worden om duo's zoals De Ketele/Van Hoecke af te houden. Jasper De Buyst was in Grenoble al sterk. Hij zal die lijn willen doortrekken en wordt de revelatie van deze zesdaagse."

Deelnemerslijst Zesdaagse

Iljo Keisse - Wim Stroetinga (Ned)
Jasper De Buyst - Leif Lampater (Dui)
Kenny De Ketele - Gijs Van Hoecke
Moreno De Pauw - Nicky Cocquyt
Morgan Kneisky (Fra) - Vivien Brisse (Fra)
David Muntaner (Spa) - Albert Torres (Spa)
Robert Bartko (Dui) - Marcel Kalz (Dui)
Christian Grasmann (Dui) - Andreas Graf (Oos)
Claudio Imhof (Oos) - Jesper Morkov (Den)
Nick Stöpler (Ned) - Yoeri Havik (Ned)
Martyn Irvine (Ier) - Marc Hester (Den)
Franco Marvulli (Zwi) - Luke Roberts (Aus)
Tristan Marguet (Zwi) - Silvan Dillier (Zwi)

Leave a reply

Send this to friend