Tom Goegebuer geeft traning aan Omega Pharma-Quickstep

Gewichtheffer Tom Goegebuer en vriendin trainen Omega Pharma-Quickstep renners

Tom Goegebuer geeft traning aan Omega Pharma-Quickstep
Met het oog op volgend seizoen is Omega Pharma-Quickstep een samenwerking aangegaan met ex-Europees kampioen gewichtheffen Tom Goegebuer en zijn vriendin Bieke Vandenabeele. Het doel is de spier- en krachtcoördinatie van de renners te verbeteren.

De 38-jarige Goegebuer werkt reeds vier jaar samen met het zwemteam Brabo van Ronald Gaastra en geeft ook fitnesstraining in Gent met zijn vriendin Bieke Vandenabeele.

"Door de vriendschap met Maarten Thysen, (kinesist bij de ploeg van Patrick Lefevere, nvdr.) kwam ik bij Tom Steels uit", zegt Goegebeur in Het nieuwsblad.

"De ploegleider was snel gewonnen voor onze aanpak. Neen, ik ga van de renners geen gewichtheffers maken. Dat zou een beetje gek zijn. Toprenners hebben uiteraard veel kracht in de benen. Maar het komt er ook op aan dat ze die op de juiste manier aanwenden. Jan Bakelants, Thomas De Gendt, Iljo Keisse, Pieter Serry en Guillaume Van Keirsbulck deden al twee sessies. Ook Tom Boonen sluit binnenkort aan. Vorig jaar had ik hierover al een gesprek met hem en het viel me op dat hij heel sterk hij geïnteresseerd was in deze materie. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen om Tom en de andere renners van de ploeg nog wat sterker te maken."

Thomas De Gendt is alvast positief over de extra trainingsarbied. "Ik ben drie dagen na zo’n sessie zo stijf als een hark. Het is niet de bedoeling dat we bodybuilders worden, maar ik geloof dat deze training de kracht en explosiviteit in de benen bevordert. Ik tors nu nog maar dertig kilo, dat moet straks het dubbele worden."

Leave a reply

Send this to friend