Eddy Planckaert gaat voor werelduurrecord op een houten racefiets

Enkele leerlingen van de Victor Hortaschool uit Evere (Brussel) hebben voor een primeur gezorgd binnen de wielerwereld. Ze bouwden namelijk de eerste 100% houten racefiets die volledig te besturen valt. Het meesterwerkje bestaat uit maar liefst 216 verschillende houten onderdelen en weegt 30kg droog aan de haak.

Het is de bedoeling dat niemand minder dan Eddy Planckaert een poging zal wagen om het snelheidsrecord (dat momenteel op 18,11 km/u staat) en een werelduurrecord te vestigen op deze fiets. Vermits er nog geen werelduurrecord bestaat moet de ex-wielerkampioen het uur volmaken om te slagen in deze opvallende missie!

houten-racefiets-eddy-planckaert-3 houten-racefiets-eddy-planckaert-2 houten-racefiets-eddy-planckaert houten-racefiets-eddy-planckaert-4 houten-racefiets-eddy-planckaert-5 prototype prototype-2

"Toen ik hoorde dat het om een werelduurrecordpoging op een houten fiets ging en dat de fiets na de recordpoging verkocht zou worden voor het goede doel, heb ik toegehapt", aldus Eddy Planckaert. "Bovendien zijn de Planckaerts en hout één (de familie heeft een eigen houtbedrijf). Het mag dan wel een ludieke recordpoging zijn, toch is het mooi om het woord 'wereldrecordhouder' op je cv te zien staan."

Een Belgische racefiets volledig uit hout? Respect aan de bouwers en trappen maar Eddy!

Leave a reply

Send this to friend