De Tour de France op zijn Belgisch

Volgende week start de Ronde van Frankrijk, het sportevenement voor echte mannen. Drie weken lang zullen de beste renners van dit moment zwoegen en zweten om zichzelf en hun team zoveel mogelijk succes te bezorgen in de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar. De eerste drie ritten vinden dit jaar plaats in het Verenigd Koninkrijk waarna de karavaan afzakt naar het oude getrouwe Frankrijk.
Vermoedelijk zullen negen Belgen deelnemen aan deze Ronde van Frankrijk. Een paar van deze Belgen rijden in de twee Belgische teams die mogen deelnemen, nl Lotto-Belisol en Omega Pharma-Quickstep


Belgische teams

Zoals hierboven reeds vermeld zullen twee Belgische ploegen hun opwachting maken in de Ronde van Frankrijk.

Lotto-Belisol gaat voor ritoverwinningen met André Greipel en een goed klassement met Jürgen Van den Broeck (die in de Dauphiné bewezen heeft over een goede conditie te beschikken).
Greipel kan rekenen op verschillende renners die hem kunnen helpen in de voorbereiding van de sprint en in de sprint zelf. Lars Bak, Marcel Sieberg en Adam Hansen zijn hardrijders pur sang en het duo Greg Henderson/ Jürgen Roelandts fungeert als katapult voor Greipel in de laatste kilometer.
Van Den Broeck krijgt Bart de Clercq en Tony Gallopin mee als helpers in het gebergte.

Omega Pharma-Quick Step heeft minder ambities voor het klassement en hoopt dat joker Kwiatkowski zich zonder veel hulp kan nestelen op een goede plaats in het eindklassement.
Cavendish krijgt bijna een volledige ploeg in zijn dienst en van hem wordt verwacht dat hij de sprints domineert en zo voor verschillende ritoverwinningen zorgt. Om dit waar te maken krijgt het spurtkanon assistentie van volgende renners: Renshaw, Terpstra, Trentin, Petacchi, Martin en Golas. Daarnaast wordt ook nog de belg Jan Bakelandts aan de selectie toegevoegd. Bakelandts zal moeten werken voor zowel cavendish en Kwiatkowski dus een stunt zoals vorig jaar (toen hij ritwinst en geel nam) zal er dit jaar waarschijnlijk niet inzitten.

Belgische renners

Buiten de vier Belgische renners die hierboven reeds werden vernoemd, zullen volgende Belgen deelnemen:

Sep Vanmarcke en Maarten Wynants (Belkin) zullen Bauke Mollema ondersteunen en proberen mee te gaan in een ontsnapping.
Greg Van Avermaet krijgt bij BMC een vrije rol en heeft zijn zinnen gezet op een ritoverwinning, mogelijk in de beruchte kasseienrit.
Johan Van Summeren (Garmin) zal als ex -winnaar van Parijs-Roubaix naast zijn helpersrol ook de kasseienrit aangekruisd hebben.
Dries devenyns (Giant-Shimano) zal ook vooral als helper uitgespeeld worden.

Leave a reply

Send this to friend