Crelan-Euphony stapt uit het wielrennen op de weg

crelan-euphony-2013
Crelan-Euphony, één van de drie Belgische Pro Continentale wielerploegen, stapt na dit seizoen uit het wielrennen op de weg.

"Na lange weken te hebben gewerkt aan een vraag van een naamloze vennootschap in vorming en ondanks de goede medewerking van de groep die staat boven die nv, blijkt dat het onmogelijk is om de administratieve termijnen voorzien door de reglementering van de UCI voor een continentale professionele ploeg te respecteren", aldus teammanager Gérard Bulens

"Een aantal administratieve verplichtingen zouden voor 30 september niet kunnen vervuld worden en daardoor, door een weigering van de registratie, zowel de renners als het personeel in moeilijkheid brengen. Zelfs indien enkele weken voldoende zouden zijn om aan deze administratieve verplichtingen te voldoen, heb ik, na 25 jaren management van een ploeg voor beroepsrenners en om geen enkel financieel risico te nemen, besloten om geen ploeg voor 2014 in te schrijven"

Crelan blijft Nys trouw

Crelan blijft wel actief in de cyclocross en zal de komende jaren sponsor blijven van Sven Nys en Sven Vanthourenhout.

"Vanaf 1 januari 2014 komt er een nieuw team met onder meer Crelan als hoofdsponsor en met Nys en Vanthourenhout als toppers. De officiële voorstelling van de ploeg wordt begin december voorzien", aldus sportmarketingteam Golazo.

Leave a reply

Send this to friend