Tim Mertens stopt met koersen

Baanwielrenner Tim Mertens: "Uitgekeken op het profpeloton"

Tim Mertens stopt met koersen
Tim Mertens kreeg na dit seizoen geen nieuw profcontract bij Topsport Vlaanderen. Tot grote verbazing van velen hakt de 26-jarige Mechelaar zelf de knoop door en stapt uit het professionele wielrennen.

"Ik ben uitgekeken op het profpeloton. Je zal me ook niet zien koersen bij de elite zonder contract of bij een nevenbond. Ik speelde al een tijdje met de idee om te stoppen. Ik kreeg geen nieuw contract meer bij Topsport Vlaanderen-Baloise, maar dat was niet de hoofdreden om ermee te kappen. Ik zette alles eens op een rijtje en dan moest ik besluiten dat ik geen toekomst kan opbouwen met het bescheiden loon dat ik verdien bij een continentale ploeg", aldus Mertens in het Nieuwsblad

"Als je op je 35ste de arbeidsmarkt moet betreden met een nauwelijks gevulde bankrekening is dat geen goede start. Ik had nog wel een plaats kunnen bemachtigen bij één of andere ploeg, maar hakte de knoop door. Ik voel de gedrevenheid niet meer om keihard te blijven trainen zonder het vooruitzicht op mooie resultaten."

"Dankzij het wielrennen zag ik wel een stuk van de wereld. Ik koerste van de VS tot Australië en reisde van Noorwegen tot Zuid-Afrika. Ik maakte in het wielrennen vrienden voor het leven. Ik leerde ook huichelaars tegen, maar die ontmoet je nu eenmaal in alle geledingen van onze samenleving. Ik sluit het wielerhoofdstuk nu af. Ik nam met succes deel aan examens bij de NMBS om er als technicus aan de slag te gaan. Ik moet enkel nog de medische proeven afleggen. Ik ging nooit uitdagingen uit de weg en ben er klaar voor."

In 2011 won Mertens nog goud op de ploegkoers tijdens het Belgisch Kampioenschap baanwielrennen.

Leave a reply

Send this to friend