Jasper Suyven

21-jarige Jasper Stuyven: "Veel leren van Cancellara"

Jasper Suyven
Komend seizoen mag de 21-jarige Jasper Stuyven, in loondienst bij Team Trek, zich voor het eerst meten met de grote jongens. Aan de zijde van onder andere Fabian Cancellara hoopt de ex-wereldkampioen bij de junioren vooral veel bij te leren.

Om niets aan het toeval over te laten trekt Stuyven alvast op eigen initiatief richting Toscane om te kunnen trainen. Hij huurt samen met Sean De Bie, Louis Vervaeke en Tim Wellens een huis in Lucca.

"Tim Wellens had er mij voorbije zomer al op aangesproken. Begin november ben ik op verkenning geweest in Lucca. Vervolgens hebben we de praktische beslommeringen overgelaten aan onze manager", vertelt de 21-jarige Stuyven in Het Laatste Nieuws.

"Ik had mezelf ook een auto cadeau kunnen doen, maar het lijkt me zinvoller om mijn geld te investeren in een optrekje in Italië. Normaal gezien kan ik daar in betere omstandigheden trainen dan in België. Rond Nieuwjaar trek ik opnieuw naar ginder."

"Zonder ongelukken mag ik wellicht starten in Parijs-Roubaix. De combinatie met de Ronde van Vlaanderen is te vroeg. Maar ik krijg sowieso de kans om een deel van de klassieke voorbereiding mee te maken. Aan de zijde van een ervaren renners als Fabian Cancellara kun je daar alleen maar heel veel van leren. Dat is de bedoeling tijdens mijn eerste profjaar."

Leave a reply

Send this to friend