Museeuw Bikes

Museeuw Carbon Flax Bicycles


Het merk Museeuw werd opgericht in 2004 door de bekende Vlaamse wielrenner Johan Museeuw.

Museeuw wou zijn eigen ervaring als renner gebruiken om comfortabele en competitieve fietsen te maken en dit aan de hand van een nieuwe “vlastechnologie” waarbij ze vlas verwerken in het carbon. Het vlascarbon zou de trillingen beter verwerken en tegelijk zorgen voor meer stijfheid van het frame.

Museeuw beschikt over een ruim aanbod van carbon racefietsen. Ze bieden alleen carbon fietsen aan met hun naar eigen zeggen innovatieve “Vlastechnologie”. Er zijn dus geen aluminium frames opgenomen in het aanbod. De modellen komen in verschillende kleuren en met geselecteerde groupsets.

In maart 2014 opende men in Lokeren een gloednieuw Museeuw Bicycles Factory & Experience Center met als doel de consument nauwer te betrekken bij het product. In het nieuwe gebouw beschikt men onder andere over een magazijn, showroom, montage- en herstellingsruimte en een heus Belgian cycling café.


Flax Preg

“Twee woorden die ons bedrijf uniek maken in de wereld zijn 'Flax Preg'. Eind jaren '90 heeft carbon zijn grote intrede gemaakt in de fietsindustrie doordat men op zoek was naar topmaterialen om het lichter te kunnen maken van onder andere fietskaders. Het nadeel van carbon is echter dat er heel veel trillingen doorgegeven worden aan de renner”, aldus CEO Randy Remue.

“Door het toevoegen van het zogenaamde vlascarbon, dat in 2004 werd ontwikkeld door enkele ingenieurs hier in Lokeren, kunnen we frames bouwen en leveren met een hogere schokabsorptie wat zorgt voor meer comfort voor de renner.”

Museeuw Flax Preg

Slogan Carbon Flax Bicycles
Opgericht in 2004
Hoofdzetel Scherpeputstraat 16, 9160 Lokeren, Belgium
Website www.museeuw.com
Contact info@museeuw.com | T +32 9 355 36 60


Bekijk alle Museeuw modellen


MUSEEUW - Gallery

MBC-montage-2 MBC-montage-3 MBC-opening MBC-magazijn MBC-hoogtestagekamer-2 MBC-showroom-mfc9 MBC-hoogtestagekamer-3 MBC-showroom-mfc9-2 MBC-magazijn-2 MBC-showroom-donna-3

MUSEEUW - Reviews

0 Users (0 stemmen)
Prijs / Kwaliteit0
Service0
Looks0
#Reviews 0 Deel je ervaring met anderen

Be the first to leave a rating.

Deel je ervaring met anderen

Send this to friend