Raymond Vanstraelen CEO Bioracer

Bioracer, een sterk staaltje van Belgische innovatie!

Sinds oprichting in 1985 wordt het Belgische bedrijf Bioracer gezien als een pionier op het gebied van fietskleding. Vandaag de dag werken er maar liefst 110 mensen in het hoofdkantoor in Tessenderlo. CEO en oprichter Raymond Vanstraelen was zo vriendelijk tijd voor ons vrij te maken om onder andere te praten over het verleden, heden en de toekomst.

“Zelf ben ik renner en soigneur geweest en daarna begonnen met een top wielerschool waar de beste klassieke renners van die periode deel van uit maakten waaronder bv. Eric Vanderaerden. Het was eigenlijk niet meteen de bedoeling een zaak op te starten. Ik was 40 toen ik officieel van start ging na 22 jaar dienst te hebben gehad bij de toenmalige RTT.”

Bioracer

Bioracer logo"Bio is afgeleid van Biomechanica, Racer spreekt voor zich. Als logo maken we gebruik van een digitale versie van het bekende schilderij van Da Vinci: 'De mens is de maat van alle dingen'. Deze spreuk vormt nog steeds de basis van onze filosofie.”

Bikefitting

“Doordat ik ook begeleider was in de motorcross bij Yamaha en in de rally bij Robert Droogmans zag ik hoe er in deze branches gewerkt werd aan de juiste zitpositie van de atleten. Het idee groeide snel dit concept te willen gaan toepassen op het wielrennen, een dynamische sport terwijl zeker de autosport tot de statische sporten behoort. Het werd een zoektocht naar wat het beste zou zijn voor de renner.”

“Bijna 30 jaar geleden, in 1985, was ik dan ook de eerste die hier met bikefitting bezig was. Er is niets zo moeilijk als een wielrenner meten. Je moet een volledige 3D beweging in kaart brengen die bovendien onnatuurlijk is. Er is geen enkele andere sport waarbij je een rondgaande beweging moet maken die links en rechts precies hetzelfde is die je dan nog eens 100 keer per minuut moet herhalen. Elke vorm van asymmetrie wordt afgestraft bij elke beweging dus als je een uurtje gaat fietsen kan je al meteen een beeld vormen wat het belang hiervan is, om nog maar te zwijgen over mogelijke kwetsuren.”

Bikefitting @ Bioracer

"Elke vorm van asymmetrie wordt afgestraft bij elke beweging" - Bikefitting @ Bioracer

Frames op maat

“Bij het opmeten kwamen we uit op framematen die niet bestonden en besloten we zelf fietsen te gaan bouwen die tot op de milimeter en 1/10 van een graad juist waren. Hier kwam enorm veel handwerk bij kijken waar het nodige prijskaartje aan vast hing. Het was bovendien onmogelijk om alle verdoken kwaliteiten door te rekenen aan de klant.”

“Rond deze tijd kwam aluminium hard opzetten en is Ridley ontstaan uit Bioracer. Jochem, de CEO van Ridley, was de persoon die onze kaders maakte. Ridley, die toen in het gebouw naast ons vertoefden, zijn altijd onafhankelijk geweest van Bioracer. Het is wel zo dat wij de eerste vier jaar nog de verkoop voor Ridley hebben gedaan.”

Bioracer kleding

“Ondertussen waren we ook met kleding bezig. Terwijl er in het peloton nog veel gebruik werd gemaakt van wol en katoen stond men in de skisport reeds veel verder. Het moest naar mijn mening ook in de wielersport lichter, elastischer en functioneler kunnen. Mede daardoor bekeek men mij in die tijd sowieso als een moeilijke jongen op dat gebied.”

“Onze eerste collectie wielrenkleding werd door een kleine Zwitserse fabrikant van skikleding gemaakt die we nota bene vanuit mijn garage verkochten. De outfits waren peperduur en werden enkel gekocht door de echte believers. Als volgende stap werd onze eerste in-house collectie gestart door gebruik te maken van twee machines en in diezelfde garage. Mijn vrouw had reeds de nodige ervaring in het stikken doordat ze modeliste is geweest bij Van Gils wat toen een heel gekend merk was van herenkleding.”

Panasonic was de eerste wielerploeg die gebruik heeft gemaakt van onze isofilm regenkledij wat uiteraard zorgde voor de nodige reclame. Op deze manier werd de naam Bioracer op de kaart gezet.”

“In eerste instantie hadden we met Bioracer een hele sterke reeks standaardproducten die in het topgamma verdeeld werden. Enkele jaren later is er een echte 'boom' gekomen van wielerclubs en zijn we mee op deze trein gesprongen.”

verschillende zemen, bioracer

"We hebben altijd zeer veel belang gehecht aan zitvlakproblemen waar iedereen die veel fietst ongetwijfeld al mee te maken heeft gekregen. Een fietsbroek is maar zo goed als het zeem is."

Blijven innoveren en focus op de core-business

“Het belangrijkste voor ons vandaag is goed verkopen dmv. het custom made verhaal. Vandaag de dag is 90% van wat we doen custom made, maw onze core-business. Maar het is zoals een bakker die een taart verkoopt. Elke bakker verkoopt ze, maar het is de kers op de taart die het dikwijls echt doet verkopen.”

“Door onze know-how beschikken we vandaag de dag over producten die 2 à 3 jaar voor staan op wat er momenteel beschikbaar is. Natuurlijk is het op de markt brengen van deze nieuwigheden niet altijd even evident. Je hebt eerst de nodige mensen nodig, zogenaamde adepts, die het aanvaarden en volledig in het verhaal willen meestappen.”

“Momenteel werken we met een oxygene materiaal wat veel lichter en ademender is dan alle lycra's die bestaan en toch waterafstotend. Oxygene is een geweven materiaal en dus een totaal andere manier van werken en er zijn momenteel nog maar weinig leveranciers die het kunnen aanbieden. Oxygene heeft eigenlijk alleen maar voordelen. In de triathlon word ook reeds geëxperimenteerd met dit gegeven. Vorig jaar werden de renners van Euskatel, die toen door ons gekleed werden, voorzien van oxygene. Al die lichte klimgeitjes waren uitermate tevreden.”

“Verder is en blijft innovatie iets wat we hoog in het vaandel dragen en tevens onze grote troef. Voor de afgelopen Olympische Spelen had vooral Duitsland te kennen gegeven gebruik te willen maken van onze aeropakken mits bewijs dat dit echt wel het beste op de markt was en is. Zo hebben we samengewerkt met het FES, een instituut dat deel uitmaakt van de Universiteit van Dresden. Zij waren btw. de eersten die een carbonframe gemaakt hebben. Hier hebben we verschillende testen kunnen doen waaronder de gekende windtunneltest. De resultaten waren redelijk fenomenaal. Bleek namelijk dat de pakken vooral hun voordeel hebben bij een snelheid boven de 45km/u. Op een gegeven momenten wonnen we maar liefst 20watt op wat voordien mogelijk was. Concreet zou je zo ongeveer 1'30" kunnen winnen op een tijdrit van 1 uur.”

“Uiteraard gaat zoiets niet onopgemerkt voorbij. Namen van andere merken kan en mag ik niet noemen maar laat het mij zo stellen; eender wie dit jaar de Tour de France wint zal zijn tijdrit afwerken met een pak van Bioracer.”

“Men heeft jarenlang research gedaan naar aerodynamica van vooral de hardware (fiets) maar het meeste winst kan vandaag de dag nog gemaakt worden met het type kledij. Het heeft veel met perseptie te maken. Wie had er ooit kunnen denken dat kleding, de zogenaamde software, zulk een grote inpact zou kunnen hebben mbt aerodynamica. De winst zit in de kleine details.”

Belang van de Belgische identiteit

Bioracer wielershirt“Wel het is zo dat wij nu reeds 20 jaar de Belgische ploeg voorzien van kleding. Ik ben ondertussen in Amerika, China, Japan, ... geweest en ondanks wij dachten dat de koers Italiaans zou gekleurd zijn in het buitenland bleek dat België daar nog zoveel hoger bovenuit steekt. Zo hebben we op een gegeven moment beslist de Belgische vlag in ons logo te gaan integreren. Ter illustratie, voor de meeste buitenlanders is een wedstrijd als Parijs-Roubaix ook iets Belgisch.”

In deel 2 gaan we volgende week gedetailleerd het productieproces van de befaamde Bioracer outfits in kaart brengen.

meer info: www.bioracer.com

Leave a reply

Send this to friend