About Us

Ongeveer vier jaar geleden waren enkele werkcollega’s en ikzelf op zoek naar een (nieuwe) racefiets. Enkelen wilden een racefiets met een aluminium frame aankopen terwijl anderen meer uitkeken naar een carbon model. Na enkele maanden op het internet surfen, catalogussen doorbladeren en lang wikken en wegen konden we bij mondjesmaat de knoop doorhakken.

We kwamen tijdens onze zoektocht heel wat fabrikanten tegen waar we nog nooit van gehoord hadden en beseften dat er veel meer merken & fabrikanten op de markt waren dan eerst verwacht. Vaak ging het om Belgische fabrikanten die zeer knappe fietsen uitbrengen maar spijtig genoeg (nog) relatief onbekend zijn. Tevens was het een moeilijke opgave om alle merken en modellen ten opzichte van elkaar af te wegen.

Het idee ontstond om een website op te richten die zou draaien rond Belgische racefietsen en merken. Er was namelijk geen bestaande site die zich daar mee bezig hield.

We hebben deze website dus opgericht met als doel zowel de recreatieve als competitieve fietsers een duidelijk overzicht te geven van wat er op de Belgische fietsmarkt beschikbaar is, maar ook om de veelal kleinere Belgische fabrikanten mee op de kaart te kunnen zetten.

Na enkele maanden intensieve ‘website arbeid’ en 215-tal liter koffie later was Belgische Racefietsen een feit! In de zomer van 2015 besloten we de website in een nieuw jasje te steken om zo elke bezoeker, dus ook de mobiele, een duidelijke en overzichtelijke ervaring te kunnen bieden.

We hopen dat belgischeracefietsen.com een mooie aanvulling is van het internetlandschap met als centrale onderwerpen: racefietsen, wielrennen en wielertoerisme … als het maar Belgisch is!

Oh ja … en like ons op Facebook!

Send this to friend